חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"פ 11338/05

: | גרסת הדפסה
בש"פ
בית המשפט העליון בירושלים
11338-05
16.12.2005
בפני :
דורית ביניש

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד מאיה חדד
:
1. מאיר ז'אנו
2. ישראל גנון

עו"ד דוד יפתח
עו"ד דובב שחם
עו"ד אבי חימי
עו"ד מיכל רביד
החלטה

           המדינה מבקשת את הארכת מעצרם של המשיבים מעבר לתשעה חודשים, בפעם הרביעית. המשיבים עומדים לדין בבית המשפט המחוזי בבאר-שבע וכתב האישום נגדם כולל שני אישומים, המייחסים להם עבירה של רצח בכוונה תחילה, שתי עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, עבירה של ניסיון לרצח ושתי עבירות של חבלה חמורה בכוונה מחמירה.

           שמיעת הראיות בתיק מעוכבת בשלב וזאת משום שנגד עד תביעה מרכזי מתנהל עתה משפט בגין עבירות של רצח וניסיון לרצח ועל-פי הלכת קינזי אין ניתן להעידו בטרם יסתיים משפטו. התביעה פנתה לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע וביקשה שיאפשר לה להעיד את העד הנ"ל תוך סטייה מהלכת קינזי, אולם בית המשפט דחה את הבקשה. בדיון שנתקיים בהארכת המעצר הקודמת הודיעה התביעה כי המדינה תנצל את ההארכה שניתנה לה למצוא פיתרון לקושי זה, אך מתברר כי הדבר לא עלה בידה. במהלך התקופה האמורה פנתה התביעה לבית המשפט המחוזי בבקשה להפריד את האישומים המיוחסים למשיבים, כך שאותו עד יוכל להעיד נגדם באישום שבו אין הוא שותף לביצוע העבירה, אולם גם בקשה זו נדחתה על-ידי בית המשפט המחוזי.

           עם הגשת הבקשה להארכת המעצר הגישה המדינה עתירה לבית המשפט הגבוה לצדק ובה עתרה לשינוי הלכת קינזי. נוכח השאלה המשפטית הכבדה הטעונה הכרעה, והקשר בין שאלה זו לבין הארכת מעצרם של המשיבים, אני רואה להיעתר, באופן חלקי, לבקשת התביעה להארכת המעצר, למשך 45 ימים. זאת, על-מנת שנשיא בית המשפט ישקול לקיים דיון בהרכב מורחב של בית משפט זה, הן לעניין המשך הארכת המעצר המבוקשת והן לדיון בעתירה לביטול הלכת קינזי. כמו כן אציע לנשיא כי העתירה והבקשה להארכת המעצר יידונו באותו מועד בפני ההרכב המורחב.

           אשר על כן, מעצרם של המשיבים מוארך בזאת ב-45 ימים.    

           ניתנה היום, ט"ו בכסלו התשס"ו (16.12.2005).

                                                                                      ש ו פ ט ת


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   /צש התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>